Om webbplatsen, cookies och personuppgifter

Här får du information om webbplatsen, cookies (kakor) och integritetspolicy.

Om bonumseniorboende.se

Tillhandahållaren av webbplatsen är:

Riksbyggen ekonomisk förening
Kungsbron 21
106 18 Stockholm

Epost: info@riksbyggen.se
organisationsnummer: 702001-7781
Reg.nr mervärdesskatt: SE702001-778101

Webbläsare

Bonums webbplats utvecklas för att fungera bra i de moderna webbläsarna som stödjer webbstandarder satta av W3C (World Wide Web Consortium).

En förutsättning för att vår webbplats ska fungera är att du har Javascript aktiverade. Har du stängt av Javascript i webbläsaren går det inte att använda vissa delar av webbplatsen alternativt att vissa delar enbart fungerar med begränsad funktionalitet.

Inställningar för din skärm

För att få bästa möjliga upplösning på skärmen rekommenderar vi att du använder en skärm med minst 256 färger och en upplösning på minst 1024 x 768 bildpunkter.

PDF-filer

För att kunna läsa de PDF-dokument som finns på vår webbplats behöver du ha Acrobat Reader. Det kan du ladda ned gratis nedan under Relaterad läsning.

 

Cookies (Kakor)

Som en konsekvens av lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) förklarar vi nedan hur cookies används på Bonums webbplats.

Bonums webbplats använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies delas ofta tekniskt in i två typer. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator. Cookies av denna typ används för att åstadkomma ett "engångsbeteende", t.ex. om vi vill informera dig som användare om något, men att du ska slippa få denna information igen nästa gång du kommer in på vår webbplats. Den andra typen av cookies kallas sessions-cookies. Under tiden du är inne på vår webbplats, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information. Informationen kan exempelvis röra anpassingar du valt. Sessions-cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

För alla cookies som används på bonumseniorboende.se, oavsett typ, så gäller det att de används för att förenkla din upplevelse som användare och inte för att lagra information i syfte att registrera ditt beteende, eller i något annat syfte som skulle kunna hota din integritet eller säkerhet. Till exempel så kan vi lagra information via en cookie på din dator för inställningar du fyllt i hos oss, i syfte att personalisera och förenkla ditt användande av bonumseniorboende.se. Värt att notera är också att lagring av dylik information via cookies inte innebär att den lagras hos Bonum om inte detta explicit har uttryckts eller godkänts.

Utöver ovanstående generella motivering till Sessions-cookies så krävs dessa för att Bonum ska kunna tillhandahålla en sammanhållen och feltolerant webbplats med möjlighet till personalisering och inloggning, och inte bara ett antal löst sammansatta sidor utan möjlighet till säkerhet eller interaktion med dig som användare.

Sammanfattningsvis används cookies på Bonums webbplats såväl av rent tekniska som användarmässiga skäl.

För att undvika cookies stänger du av dem i inställningarna till din webbläsare. Gå till respektive leverantörs webbplats för instruktioner om hur man stänger av cookies.

Integritetspolicy för bonumseniorboende.se

Personuppgifter om registrerade användare

Det är mycket viktigt för oss på Bonum att du känner dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss i olika sammanhang. Vi gör allt vi kan för att skydda dem från obehörig användning. All behandling av personuppgifter sker utifrån bestämmelserna om integritetsskydd i personuppgiftslagen.

Med personuppgifter avses även så kallade Ip-adresser och cookies. Ip-adresser och cookies rensas efter 3 år.

Registrering av Ip-adresser

När du besöker bonumseniorboende.se sker en automatisk registrering av aktuell IP-adress för mätning av besöksfrekvens och statistik.

Personuppgiftsansvarig och personuppgiftsombud

Bonum är en del av Riksbyggen. Riksbyggen ekonomisk förening är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som äger rum på bonumseniorboende.se. Riksbyggen har till personuppgiftsombud utsett juristen Camilla Alm-Eriksson.

Registerutdrag och rättelser

Om du vill få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av Riksbyggen kan du begära detta skriftligen på nedanstående adress. Detsamma gäller om du anser att en personuppgift om dig är fel eller missvisande.

Riksbyggen ekonomisk förening
Att: Camilla Alm-Eriksson
106 18 STOCKHOLM