Försäljning pågår
Bonum Rustningen
Visning: 29 nov 2017, 18:30 - 19:00
Tornérvägen 23, Jakobsberg centrum
Lägg till i kalender
Antal bostäder: 37
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 2 490 000 - 4 570 000 kr
Avgift: 3 164 - 5 053 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Rustningen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Seniorbostäder i Jakobsberg centrum

Mitt i Jakobsbergs Centrum planerar Bonum att bygga 37 nya moderna och ljusa bostadsrättslägenheter för dig som har fyllt 55 år. Alla kommer att förses med balkong eller en uteplats. Lugnt och skönt men med verklig närhet till affärer, service och kommunikationer.

Jakobsbergs Centrum i framtiden.

Järfälla är en av de snabbast växande kommunerna i Stockholms län. Fram till år 2030 beräknas kommunen växa från dagens 70 000 invånare till över 100 000. En stor och viktig del är utvecklingen av Jakobsbergs Centrum. Det är idag ett väletablerat centrum med butiker, vård och all tänkbar service. Kommunens vision är att bygga ytterligare ca 600 bostäder i en sammanhållen, upplevelserik och promenadvänlig stadsmiljö. Den visionen är vi på Riksbyggen stolta över att vara med att förverkliga.

Läs mer

Nära shopping, kommunikationer och natur.

I Jakobsbergs Centrum bor du med ett strålande läge nära caféer, restauranger, butiker, biograf, simhall och gym. Dessutom ligger pendeltågsstationen och bussterminalen strax intill. Vill du ut i naturen finns det både vatten, skog och ängar kring Järvafältets naturreservat.

Bonum ger en bekväm vardag.

Bonum betyder Det goda livet och ett gott liv är precis vad vi erbjuder i vårt Bonumhus för seniorer vid Jakobsberg Centrum. Bekvämligheterna är många. Vad sägs till exempel om tröskelfria rum, stora dörröppningar och bra kommunikationer. Ett annat bekvämt inslag i vardagen är husets egen Bonumvärd som hjälper till med allt från att vattna blommor till att skruva upp hyllor och gå vardagsärenden

Här vill människor leva, inte bara bo.

Som samhällsutvecklare bygger vi mer än bara bostäder. Vi utvecklar nya stadsdelar med människan i centrum och arbetar för ett gott liv – både i och mellan husen. På så sätt utvecklar vi socialt hållbara stadsdelar där människor vill bo, år ut och år in.

Bilder

Antal bostäder: 37
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 2 490 000 - 4 570 000 kr
Avgift: 3 164 - 5 053 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Rustningen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur 24 augusti 2017 Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Projektinformation

 • Toggle

  Det här är Bonum

  Bonum seniorboende utvecklar nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Våra bostäder gör vardagen både enklare och vackrare. Konceptet består av tre delar – bostad, förvaltning och tjänster.

   

  Ett tryggt och modernt seniorboende

  Bonum är Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Oavsett vilket skede i livet du befinner dig i, finns här möjlighet till både lugn och ro och ett rikt socialt liv. På Bonum arbetar vi med seniorboende som en helhet, bestående av tre grundstenar.

   

  Bostaden

  Ljusa, luftiga och lättskötta lägenheter med hög standard. Här erbjuder vi ett tryggt, inbjudande och praktiskt hem, som är utformat för att fungera även om behoven med tiden förändras.

   

  Förvaltning 

  Vår förvaltning innefattar såväl teknisk och ekonomisk förvaltning som tillsyn, skötsel och städning av fastigheten och trädgården. Vår Bonumvärd kan, tillsammans med de boende, starta en rad gemensamma trivselaktiviteter.

   

  Tjänster

  Ett tjänsteutbud som gör tillvaron bekväm, enkel och trivsam. Med Bonumvärden finns hjälpen nära till hands och som boende köper du de tjänster som just du har behov av.

  Som boende i Bonum har du alltid en Bonumvärd nära till hands. Hon eller han kan hjälpa till att anordna grill- och vinkvällar, byta glödlampor, sätta upp gardiner, städa, tvätta fönster, möblera om och assistera vid olika typer av ärenden. Läs gärna mer här om alla fördelar med våra Bonumvärdar och hur tjänsten fungerar.

  Bonumvärden är en praktisk och social person som är knuten till seniorboendet – med en stor palett av tjänster att erbjuda de boende. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde och är ett val, inte ett måste. Tack vare skatteavdraget för hushållsnära tjänster reduceras oftast den faktiska kostnaden.

  Bonumvärden kommer att finnas tillgänglig för föreningens räkning under en tid som motsvarar ca 2 timmar/vecka utöver den tid som Bonumvärden ägnar åt förvaltningstjänster.

   

  Bonumvärden kan bistå dig som boende med till exempel:

  Städning, fönsterputsning, kemtvätt

  Följa med till post, apotek, vårdcentral etc.

  Lösa vardagsproblem som till exempel byta glödlampa, sätta upp gardiner, montera hyllor och möblera om

  Tillsyn av lägenheten om den boende är bortrest

  Veckostädning, storstädning

  Hantverkshjälp

   

  Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

   

  Bonumvärden ordnar gärna trevliga aktiviteter i huset som grillkvällar, vinprovningar och boule

   

  Vill du läsa mer om vad Bonum kan erbjuda?

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Att bo i bostadsrätt

 • Toggle

  Säljbroschyr

 • Toggle

  Valfolder

 • Toggle

  Kvarteret

  Kvartershuset består av två skilda bostadsrättsföreningar,
Brf Riddarparken samt Bonum Brf Rustningen (seniorboende). Kvarteret har en gemensam gård och parkering finns på entréplanet med resterande gemensamhetsytor. Tomten ligger vid Jakobsbergs centrum.

   

 • Toggle

  Husen

  Centrala Jakobsbergs struktur är starkt präglad av det modernistiska stadsbyggnads­ idealet som till stor del bygger på funktions­ uppdelning, storskalighet och trafikseparering. Den befintliga storskaliga bebyggelsen utgörs främst av skivhus ställda i ett ortogonalt mönster. Utvecklingen av centrala Jakobsberg bygger på att "läka ihop" stadsdelen genom förtätning och komplettering. Intentionen med de nya bostadskvarteren, är att föra in en mer stadsmässig kvartersstruktur, med tydligare gränser mellan det offentliga gaturummet och det mer privata gårdsrummen. Kvarteren är slutna med parkering under gårdarna som lyfts upp en våning från gatan. Genom höga portiker skapas kontakt och gen förbindelse för de boende mellan gata och gård. Gårdarna ska upplevas som privata för de boende i kvarteret. Gränsen mellan privat och offentligt blir skarp och går i fasadliv.

 • Toggle

  Bostäderna

  För att skapa en levande boendemiljö
finns en bred mix av lägenhetstyper och storlekar för människor i olika livssituationer. Bostäderna varierar från 1 rok till 4 rok inom Brf Riddarparken och från 2 rok till 4 rok
inom Bonum Brf Rustningen. Alla lägenheter är ljusa med öppen planlösning mellan
kök och vardagsrum. De har en takhöjd på
2,5 m, dock kan lägre delar förekomma p.g.a. konstruktionsskäl. Väggar och snickerier är vitmålade och golven har ekparkett.

  Lägenheterna är bekvämt inredda med vitvaror av hög kvalitet. Köken har infälld diskho och spishäll. I badrummen finns tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva och förvaringsskåp ovan. Varje lägenhet har tillgång till minst en balkong/fransk/loggia eller uteplats.

   

 • Toggle

  Allmänna utrymmen

  I Bonum Brf Rustningen finns en övernattnings­lägenhet och en trivsam gemensamhetslokal med direkt utgång till gården. På taket finns även en terrass för gemen­samma utekvällar för grillning och gemenskap. I Brf Riddarparken finns en gemensamhets­lokal i en separat byggnad på innergården.

   

 • Toggle

  Trapphus

  Alla trapphus har hiss och är tillgängliga för personer i rullstol. De har postfack i entréplan och tidningshållare vid varje dörr.

 • Toggle

  Gården

  Byggnaden har en gemensam innergård
som ligger upphöjd ett plan från gatuplanet. De boende har tillgång till en fin trädgårds­plantering med lek- och vistelseytor. På gården finns även plats för cyklar.

   

 • Toggle

  Parkering

  Bilparkering sker i garaget på entréplanet samt på kvartersgatan.

 • Toggle

  Grundläggning och bärande stomme

  Grundläggs på betongplatta med väggar av betong. Ytterväggarna byggs av betong med isolering och puts.

 • Toggle

  Värme, vatten och ventilation

  Vattenburen värme med termostatstyrda radiatorer.

  Mekanisk till­/från­luft med FTX­system. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmesystem. Varje lägenhet har individuell mätning av varmvatten. Inom Bonum Brf Rustningen är det förhöjda WC-­stolar.

 • Toggle

  Tele och multimedia

  Lägenheterna är utrustade med en media­ central för tele, data och TV som är integrerad i elcentralen.

  Datauttag finns i varje rum och aktiveras för tele, data eller TV. En operatör av tele­, TV­ och dataöverföring finns upphandlad vid inflyttning. De boende tecknar själva abonnemang för bredband, digital-­TV samt IP­telefoni.

 • Toggle

  Elinstallationer

  Samtliga lägenheter utförs med undermätare för el.

  Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med el­leverantören och fakturerar sedan respektive bostadsrättsinnehavare för elförbrukningen. Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Varje lägenhet förses med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Exempel på planlösningar

 • Toggle

  Hall

  Golv: Kährs Taranto 3-­stav, vitpigmenterad, lackad ek
  Övrigt: Kapphylla

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Kährs Taranto 3­-stav, vitpigmenterad, lackad ek

 • Toggle

  Kök

  Golv: Kährs Taranto 3-­stav, vitpigmenterad, lackad ek
  Övrigt: Vit stomme, Lucka Maja med
 vita överskåp och 
varmgrå underskåp.
  
Laminatbänkskiva, underlimmad diskbänk, köksblandare Mora Mmix med diskmaskinsavstängning Stänkskydd: 
Kakel vitt blank, 10x30 cm med rakt liggande, ljusgrå fog.
  Induktionshäll, inbyggnadsmicro och ugn i högskåp.
  Helintegrerad diskmaskin (följer luckval kök).
  Utdragbar spiskåpa
  Kyl/frysskåp rostfritt (gäller 2 rok)
  Kylskåp rostfritt (gäller 3–4 rok)
  Frysskåp rosfritt (gäller 3–4 rok)
  Fullutdragslådor bänkskåp
  Diskbänksskåp med kärl för källsortering
  LED-­spotlights under väggskåp med dimmer
  Fönsterbänkar av Natursten

   

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Kährs Taranto 3­-stav, vitpigmenterad, lackad ek.
  Golvsockel: Industrimålad, vit

 • Toggle

  Bad/tvätt

  Väggar: Helkaklade
  Golv: Klinker
  Övrigt: Spegel 600x720 med LED­ 
belysning
  Takbelysning
  Tvättställspaket Vedum Free 
Plain 615, kommod med två 
lådor, vit, handtag
  Tvättställsblandare Mora Mmix
  Förhöjd WC-­stol
  Duschhörna Niagara, klarglas
  Duschset med blandare och 
takdusch Mora Mmix
  Tvättmaskin
  Tumlare
  Väggskåp samt arbetsbänk ovan 
tvättmaskin/torktumlare
  Laminatbänkskiva

   

 • Toggle

  WC

  Väggar: Målade
  Golv: Klinker
  Tak: Målat
  Övrigt: Spegel med led­belysning
  Takbelysning
  Tvättställ vägghängt Free 415 mm
  Tvättställsblandare Mora Mmix
  Förhöjd WC-stol

 • Toggle

  Balkong/uteplats

  Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats. 4 rok i gårdsplan har en balkong och en uteplats.

Kommande visningar

Dra fingret sidleds i tabellen eller klicka på pilarna under för se fler kategorier.

Datum Tid Visningsadress
ons 29 nov 18:30 - 19:00 Tornérvägen 23, Jakobsberg centrum Spara i din kalender
sön 10 dec 13:00 - 13:30 Tornérvägen 23, Jakobsberg centrum Spara i din kalender
sön 17 dec 13:00 - 13:30 Tornérvägen 23, Jakobsberg centrum Spara i din kalender
Antal bostäder: 37
Rum & Kök: 2 - 4
Pris: 2 490 000 - 4 570 000 kr
Avgift: 3 164 - 5 053 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Rustningen

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält